Her kan du som har pappa, eller noen du kjenner i fengselet, få informasjon om Oslo fengsel.

Vi har en egen barneansvarlig i fengselet som jobber spesielt for deg som er barn/ungdom med far eller bekjent som er i fengsel. Barneansvarlig kan du kontakte dersom du har spørsmål og tanker rundt dette. Barneansvarlig skal også sørge for at forholdene i fengselet skal bli bra for deg når du kommer på besøk. Dersom du har forslag til hva vi kan gjøre for å gjøre besøkene enda lettere, ønsker vi å høre fra deg!

Nedenfor finner du diverse linker til sider med nyttig informasjon til barn og ungdom.

Besøk

Det er kun innsattes egne barn som kan komme på besøk. Ved noen tilfeller tillater vi andre barn (under 16 år), der hvor familieforholdene tilsier det. Dette avgjøres per enkelttilfelle av fengselet.

Dersom du er under 16 år, må du komme sammen med en voksen. Ungdom mellom 16-18 år kan komme på besøk alene, men første besøket må være sammen med en foresatt som har besøkstillatelse. Dersom foresatt ikke kan følge, må vi ha en skriftlig bekreftelse fra foresatt(e) om at du kan følges av en annen person.

Innsattes nevøer, nieser, fettere og kusiner mellom 16-18 år kan komme på besøk, men da i følge med foresatt ved første besøk. Foresatt som følger må ha besøkstillatelse, og vi krever også samtykke fra begge foresatte før besøk tillates.

Dersom du er 15 år eller eldre, blir vandelen din sjekket hos politiet. Det betyr at fengselet spør politiet om den som søker har gjort noe som ikke er lov. Fengselet ser for eksempel spesielt alvorlig på narkotikaforbrytelser.

Ved besøk med barn vil døren til besøksrommet være åpen under hele besøket. De ansatte vil med jevne mellomrom kikke innom. 

Kirkens bymisjon – ifengsel.no

I fengsel - Kirkens bymisjon

Er du en av mange tusen barn og unge som har en mamma eller pappa i fengsel eller hjemmesoning? Klikk på bildet for mer informasjon og chat.

Klikk på bildene for større bilder.

Klikk på bildene for større bilder.

Kristin er vår barneansvarlig i Oslo fengsel. Hun kan du kontakte på følgende måter:

Telefon: (+47) 23 30 17 47

E-post: kristin.sandal@kriminalomsorg.no

Post: Oslo fengsel, Att: Kristin Sandal, Postboks 9292 Grønland, 0134 Oslo

Her kan du sende oss tilbakemeldinger som for eksempel hva du syntes var bra, eller ikke var så bra, da du besøkte oss.
Du kan også sende oss tanker og forslag på hva vi kan gjøre for at du skal få det enklere, både på besøk og i kontakt med oss utenom besøkene.

Meldingen du sender oss er anonym, så du trenger ikke skrive navnet ditt. Kun beskjed! 🙂

Vi leser alt som kommer inn, men husk at vi ikke kan gi deg et svar fordi meldingen sendes anonymt.

Dersom du ønsker svar kan du oppgi e-postadresse, eller telefonnummer du ønsker å bli kontaktet på, i meldingen. Alternativt kan du sende en mail direkte til barneansvarlig i stedet for å bruke skjemaet under.

 

FFP Ung Barneombudet  Alarmtelefonen Barnevernvakten